Dana Kecemasan Guna Wang Tunai Atau Emas?

Betul, emas lebih sukar bocor jika dibandingkan dengan wang tunai.

Wang tunai hari ni kalau kita nak guna, kita boleh pilih untuk pegi cucuk ATM, online transfer, ewallet dan sebagainya. Sangat-sangat mudah dan laju kecairannya. Tidak ada tempoh bertenang. Sebab itulah wang cepat habis.

Emas pula kalau nak jual, ambil masa dan memiliki cooling period untuk bertenang. Kecairan emas mengambil masa 15 minit sehingga tiga hari untuk dijualkan. Bergantung kepada emas di tangan atau emas di dalam akaun. Pilihlah jenama emas yang senang beli, senang pajak dan senang jual.

Emas masih lagi alat kewangan yang baik kerana paling lama nak dicairkan pun hanya 3 hari maksimum. Berbanding jual rumah/ tanah/ dusun yang kecairannya perlukan 3 bulan hingga setahun malah adakalanya melebihi setahun.

Benar, dana cemas dalam bentuk wang tunai perlu. Untuk kegunaan short term contohnya kereta rosak dan sebagainya. Selebihnya, dana cemas lebih baik disimpan dalam bentuk emas. Su[aya bertahan lebih lama.

Dana cemas yang baik perlulah sesuatu mudah cair tetapi sukar nak dikeluarkan untuk memastikan ia lebih bertahan lama. Dengan itu, kekayaan lebih sukar bocor.

Maka emas adalah alat kewangan yang baik.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *