Saya bukan tak nak saving, saya dah cuba asyik bocor je… Saya ni bekerja, takkan nak pakai baju, kasut, handbag yang sama? Nanti apa yang officemate kata?

Ala saya muda lagi, nak enjoy life dulu, saya ada banyak lagi masa boleh menabung. Relax la….

Suami saya kan ada? Dia sayang saya, dia bagi duit tiap-tiap bulan, buat apalah saya nak pening-pening fikir pasal simpanan?

Macam pernah dengar je ayat-ayat ni kan. Tapi dimana ya? Percayalah, itu semua ayat-ayat nak sedapkan hati kita sendiri je.

Cuba kita tanya pada diri, andai satu hari kita hilang upaya dan tak mampu bekerja, andai suami dijemput kembali oleh Yang Esa, atau berubah hati, bersediakah kita?

Masalah sebenar kita dengan wang adalah kita terbiasa sukar mengawal emosi kewangan. Duit kita tak boleh kekal lama. Bila nampak ada je duit dalam tabung, kita susah hati. Jiwa meronta untuk berbelanja.

Bila kita kerja dah lebih 2 tahun, tapi RM1000 cash pun belum ada dalam akaun – berhentilah menipu diri. Kita dengan duit memang tak ada chemistry.

Maka, kalau gagal simpan tunai, kita kena beralih kepada simpanan emas, ia lebih kekal.

Lagi petanda lain kita kena mula simpan emas ialah;

1. Bila keadaan ekonomi dan politik yang tidak menentu.
2. Nama di blacklisted/muflis/bankrupt tak boleh beli aset macam rumah, tanah, kebun
3. Bila orang yang faham kewangan, pakar kewangan, dah mula bercakap tentang persiapkan simpanan emas.

Kalau anda dapati tanda-tanda ini sudah ada, silalah mulakan tabungan emas sementara masih sempat. Modal kecik? Masalah kecik je tu… Platform akaun emas GAP kan ada.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *