Wajarkan Menabung Emas Dengan Duit Pinjaman?

Asas menabung emas adalah dengan duit lebihan, bukan duit pinjaman. Tak kira pinjaman dari bank atau keluarga. Melabur emas seharusnya dilakukan dengan duit simpanan gaji bulanan, pendapatan daripada bisnes dan bonus tahunan.

Pelaburan pada hakikatnya untuk orang yang ada duit lebih. Duit jika dibiarkan disimpan dalam bank akan dimakan inflasi. Lebih elok ditukar pada emas yang bersifat kalis inflasi.

Harus diingat pinjaman bank ada komitmen bulanan. Ini menjadikan kita terpaksa menambah komitmen sedia ada hanya kerana mahu menyimpan emas. Kita juga meletakkan risiko terhadap pelaburan emas dengan harapan harga akan naik dan terus naik. Sedangkan sifat emas harganya adalah turun naik dalam jangka masa pendek.

Untuk mengelakkan anda berhutang membeli emas, Public Gold telah menyediakan platform pembelian emas secara Syariah Easy Purchase Payment (SEPP) atau pembelian emas dengan bayaran tetap mengikut jadual selama 6 bulan. Dah habis bayar? Public Gold hantarkan melalui pengeposan berinsuran GIT ke alamat penyimpan emas.

Caranya? Dapatkan bantuan rakan dealer Public Gold untuk lock harga terlebih dahulu. Dalam tempoh pembelian itu, jika harga emas turun atau naik anda tidak terjejas kerana harga dikira pada waktu awal belian tersebut. Pembelian ini adalah patuh syariah dan bila selesai pembayaran anda akan dapat emas tersebut, Public Gold akan hantar melalui pos berinsurans terus ke rumah anda melalui service yang dinamakan Gold In Transit (GIT).

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *