Simpan Sikit-sikit, Tapi Lama-lama Masih Sedikit

Simpan sikit-sikit lama kelamaan jadi sikit jika tidak berdisiplin. Pepatah itu biasa untuk orang yang simpan duit.

Tak percaya? Cuba perhatikan balik. Kalau biasa bulanan gaji kita simpan RM300, semak semula di bulan ke 10, adakah simpanan kita sudah mencapai RM 3000? Kebanyakannya simpanan kurang dari RM 3000 bukan?

Ini kerana fitrahnya manusia bila berduit ingin berbelanja. Semakin banyak duit di akaun bank semakin tinggi kemahuan kita untuk berbelanja. Naluri ini jauh berbeza dengan simpanan emas. Semakin kita kerap pandang simpanan emas kita, naluri semakin bersemangat untuk tambahkan gram.

Duit bila ditukarkan kepada bentuk emas bermakna kita dah selamatkan kekayaan kita terguna dan terbelanja. Emas juga membuatkan penyimpannya memiliki tempoh untuk bertenang sebelum berbelanja.

Mana taknya, emas perlu dipajak atau dijual dahulu untuk dapatkan cas. Jadi penyimpan emas tidak akan sewenang wenangnya menjual emas semata mata nak tukar sport rim atau menukar langsir. Bagus bukan? Semakin simpan emas semakin tamak dan berdisiplin nak tambahkan kekayaan. Jom!

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *