Mulakan Simpanan Pendidikan Anak

Dalam gaji kita, ada rezeki anak. Jujurnya saya rasa amat rugi bagi ibu bapa yang tidak memulakan simpanan emas untuk anak-anak seawall kelahiran anak. Jika kita semak, tahun 2000 harga emas satu gram hanya RM35 je. Sekarang Ogos tahun 2021, emas segram dah jadi RM268. Lebih 7.5 kali ganda!

Itu 1 gram kawan. Bayangkan jika ada berpuluh malah beratus gram emas. Berapa nilainya kan? Kalau sejak anak lahir, setiap bulan kita amalkan simpan 1 gram sebulan, umur anak cecah 18 tahun, dia bakal ada 216 gram bersamaan RM57,024 hari ini.

Dan bayangkan berapa nilai RM57,000 ini jika naik 7 kali ganda dalam tempoh 18 tahun? Semoga anak-anak kita tak perlu berhutang untuk menyambung pengajian.

Anak-anak anugerah Tuhan. Sentiasa ingatkan diri, dalam gaji kita, ada rezeki anak-anak. Maka tanggungjawab untuk menyediakan masa depan yang lebih baik untuk mereka, terletak di atas bahu kita sebagai ibu bapa.

Melalui simpanan emas 216 gram lebih daripada cukup untuk menampung kos pengajian anak-anak di masa depan dan dapat selamatkan mereka dari bebanan hutang selepas belajar. InsyaAllah.

Kita mungkin tak nampak sekarang. Jangan risau, kita boleh terus mengkaji dan kita boleh bertanya pada ibu ayah kita tentang harga emas masa lalu. Namun masa tak tunggu kita, jangan sampai harga murah zaman ni pun kita terlepas!

Seawal anak lahir – daftarkan akaun emas GAP untuk mereka ya…

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *