Wang Kertas Adalah Wang Kerajaan

Usia Ringgit Malaysia masih baru sekitar 54 tahun. Ringgit Malaysia hanya diperkenalkan selepas 10 tahun merdeka. Walaupun hanya dalam masa 54 tahun ini, kita telah melihat terlalu banyak jenis matawang kertas Ringgit Malaysia yang ditamatkan dari penggunaan. Walaupun wang kertas Ringgit berwarna warni dan Nampak cantik tapi hakikatnya fungsi wang kertas itu sendiri tertakluk kepada nilai yang diberi oleh kerajaan pada waktu tu.

Pada bila-bila masa sahaja, kerajaan boleh menarik balik duit kertas yang ada dalam pasaran dan meninggalkan nilai duit kertas itu menjadi kosong. Kebanyakan pakar kewangan sentiasa mengingatkan bahawa nilai wang kertas tidak bersandarkan apa-apa kecuali jaminan kerajaan semata-mata.

Kita nak juga miliki wang yang kekal berharga sampai bila-bila kan? Wang sebenar yang mudah dicairkan, laku di seluruh dunia dan berfungsi dalam semua keadaan adalah emas. Wang emas berbeza dengan wang kertas. Wang emas berdiri dengan sendirinya berdasarkan ketulenan dan berat emas itu sendiri.

Ada emas? Kita tidak akan kaya dengan tiba-tiba namun pasti tidak akan mudah jatuh miskin dengan tiba-tiba.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *