Sudah Cukupkah Simpanan Kecemasan Anda?

Bank negara menyarankan simpanan kecemasan minimum RM1,000 bagi setiap individu. Saranan saya selepas cukup RM 1,000 atau at least 3 bulan pendapatan, simpanan duit kita dah boleh ditukarkan kepada logam yang bernilai iaitu emas. Tujuan simpanan kecemasan adalah untuk digunakan semasa kecemasan seperti hilang punca pendapatan, hilang perkerjaan, kemalangan dan lain lain.

Majlis kahwin, deposit rumah, deposit kereta, adalah dilarang menggunakan dana kecemasan sebab itu bukan kecemasan. Dana tersebut boleh dirancang dari awal lagi. Mencabuli dana kecemasan adalah antara dosa kewangan. Jangan lakukan supaya kita tidak tersontot di pintu kewangan.

Sebelum memulakan apa-apa pelaburan, pastikan dana kecemasan mencukupi. Kebanyakan orang terus melakukan pelaburan tanpa ada simpanan kecemasan.

Susah sangat simpan duit kecemasan? Kumpul-kumpul masih tidak cukup? Tak boleh nampak wang mula gatal tangan nak berbelanja? Mentor saya cadangkan duit kecemasan dikumpul dalam bentuk emas. Dengan emas sebagai simpanan kecemasan, gram emas lebih mudah terkumpul dan bertahan dengan lama.

Emas dapat mengelakkan kita tarik sikit sikit duit simpanan kecemasan. Aura dan fitrah semulajadi manusia sukakan emas menyebabkan kita ketagih mengumpul emas dan ini mempercepatkan lagi dana emas kita terkumpul. Semoga berjaya!

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *