5 Tip Menabung Emas Secara Online

Tips mudah untuk menabung emas di atas talian (online) :

1. Beli Menggunakan Trusted Platform E-Commerce

Elak membeli emas di medium media sosial yang tidak dipercayai dan meragukan kerana semua review boleh direka dan dibeli. Sebaliknya, anda digalakan membeli barang kemas menggunakan platform marketplace trusted seperti di PG MALL dan Public Gold Marketing yang medium ini selamat dan dipercayai.

2. Tahu Harga Emas Semasa

Scammer biasanya menipu dengan menjual harga luar biasa murah yang tidak masuk akal berbanding harga emas semasa. Contohnya, 50 gm emas dijual dengan harga RM100. Tawaran harga yang tidak logik ini adalah petanda ianya berisiko ada unsur penipuan. Ketahui harga emas semasa dan harga yang dijual oleh penyedia perkhidmatan. Ia sepatutnya berkadar logik.

3. Jangan Tunggu Targa Murah

Jangan terpedaya dengan tawaran emas lelong harga murah kerana secara amnya harga emas tidak pernah murah. Yang oenting pilih jenama yang diakui ketulenannya. Harga emas turun naik dalam jangka masa pendek. Tapi emas confirm naik dalam jangka masa panjang. Secara purata, kenaikan harga emas adalah sekitar 10% – 11% setahun.

4. Tahu Saiz Sesuai, Berat & Bajet

Sebelum membeli kita perlu mengetahui saiz dan berat emas yang diingini. Selain bajet yang hendak dikeluarkan dan buat pengiraan dahulu. Jika ada yang menjual terlalu rendah di bawah harga pasaran kemungkinan besar itu bukan emas tulen.

5. Ada perkhidmatan Pos Berinsurans

Di era PKP ini barang kemas yang dibeli melalui Public Gold akan dihantar dengan pos berinsurans iaitu Gold In Transit (GIT). Emas akan dihantar terus ke rumah anda dengan selamat. Jika emas didapati hilang dalam proses penghantaran, pihak insurans dan Public Gold akan menanggung kos kehilangan tersebut.

Mudah sebenarnya untuk membeli emas yang betul jika berilmu. Nak lagi mudah? Daftar akaun emas GAP dan sertai team saya.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *