Kenapa Emas Tiada Dalam Sistem Kewangan?

Tahukah anda, berapa banyak duit simpanan kita, apa yang kita buat dengan duit kita, berapa loan kita, berapa banyak aset kita, semua itu boleh diketahui dengan mudah melalui rekod di dalam sistem kewangan negara? Ya benar… Semua kekayaan kita direkodkan ke dalam sistem kewangan.

Hanya ada satu jenis kekayaan yang dikeluarkan dari rekod kewangan iaitu emas yang disimpan di tangan.

Emas adalah satu-satunya aset kewangan yang tidak ada dalam sistem kewangan. Kenapa emas tiada dalam sistem kewangan?

Kita semua tahu bahawa menyimpan emas tak perlukan geran atau surat pemilikan yang disahkan dari mana-mana authority. Jadi, berapa banyak emas yang kita simpan, tiada dalam rekod pejabat tanah, rekod bank, dan dalam rekod percukaian.

Ini benar! Tiada siapa tahu berapa banyak kekayaan yang kita ada kalau simpan dalam bentuk emas melainkan kita sendiri yang bagitahu.

Maka, emas sesuai jika untuk dijadikan ‘talian hayat’ terakhir kita ketika menghadapi sebarang kesulitan misalnya bankrap, keruntuhan system kewangan dunia dan sebagainya. Bagi kita yang bajet kecil, boleh je menabung serendah RM100 di akaun emas GAP. Dah capai sasaran gram boleh keluarkan emas di tanga,

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *