Harga Emas Jatuh, Anda Perlu Panik?

Bagi penyimpan yang baru melabur di dalam emas, apabila harga emas jatuh mereka akan berasa panik. Akan tetapi bagi sesiapa yang memiliki ilmu tentang emas, apabila harga emas jatuh, mereka akan tersenyum lebar. Inilah waktunya mereka akan memborong emas dengan lebih banyak.

Ada beberapa strategi yang boleh dicadangkan dalam menabung emas waktu harga rendah:

1. Beli lagi emas kalau masih ada duit lebihan Kerana Ini peluang membeli emas dengan harga yang rendah. Setelah harga naik kita terus mendapat keuntungan. Harga rendah juga memberi peluang untuk merendahkan kos pembelian emas sebelumnya.

2. Pajak emas sedia ada di Ah Rahnu dan tambah belian emas dengan duit pinjaman Ah Rahnu bagi yang tiada duit lebihan. Pastikan ada ilmu dan kira-kira yang mencukupi sebelum lakukan tindakan ini ya…

3. Tambah stok emas (untuk ejen emas). Pilih item yang paling tinggi permintaan seperti syiling dinar atau item item kecil yang lain. Jika harga emas naik, kita sudah boleh jual terus kepada pembeli emas baru. Keuntungan keatas kenaikan harga emas dan dapat insentif atas pembelian emas.

4. Tingkatkan promosi membeli emas dengan harga rendah. Ejen emas bertanggungjawab memberitahu kawan – kawan atau pelanggan sedia ada agar ambil peluang beli emas pada harga rendah.

Keempat- empat strategi ini boleh dilakukan atas keyakinan harga emas akan naik lebih tinggi lagi dalam jangka panjang disebabkan permintaan global emas fizikal terus meningkat, sedangkan penawaran dan pengeluaran emas dunia sangat terhad. Emas… Bukan sekadar simpanan sebenarnya.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *