5 Kriteria Penting Memilih Emas Pelaburan

Kriteria penting memilih emas pelaburan yang baik adalah penting. Ianya tidak hanya merujuk kepada harga emas semata-mata.
Jika membeli emas untuk tujuan pelaburan, hanya dua bentuk emas sahaja yang sesuai iaitu sama ada gold bar (jongkong emas) ataupun syiling emas (termasuk dinar).

Ini kerana, bukan semua jenis emas sesuai untuk tujuan pelaburan. Gold bar dan syiling biasanya dikeluarkan dengan ketulenan 995 dan ke atas. Lebih tinggi ketulenan emas, lebih baik bagi tujuan pelaburan.

Barang kemas tidak sesuai untuk tujuan pelaburan disebabkan harganya sangat mahal dan susut nilainya sangat tinggi. Ia dibuat untuk tujuan perhiasan, bukan untuk pelaburan. Susut nilai barangan kemas yang kebiasaanya berketulenan 916 adalah tinggi boleh mencecah sehingga 30%.

Jika mahu melabur di dalam emas jongkong atau syiling pula, biasakan untuk menyemak beberapa kriteria utama. Pemilihan paling penting secara pakej sebelum membelinya. Tidak boleh hanya bergantung kepada satu kriteria sahaja. Ini bukan teori, tetapi pengalaman mentor G100 Network, Tuan Mohd Zulkifli Shafie, berikut adalah kriteria emas yang baik :

1. Harga lebih rendah berbanding kedai emas

2. Susut nilai nipis

3. Stok emas tiada had

4. Cawangan jual beli banyak

5. Syarat jual balik tidak cerewet tak kira kemek atau calar emas

Kat mana nak dapat kriteria keseluruhan emas yang baik begini? Jom! Sertai Public Gold syarikat yang menawarkan emas pelaburan dengan ciri-ciri kriteria yang baik.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *