Zaman korang ada tak guna kupon hari aktiviti sekolah Ingat lagi zaman sekolah rendah kupon seringgit memang sinomin hari sukan, hari kantin, hari keusahawanan, hari anugerah cemerlang. Best sangat masa tu. Semua jual beli makanan melalui kupon sahaja.
Lagi banyak beli kupon lagi banyaklah berbelanja.

Zaman dua puluh tahun lepas semua harga murah. Sosej dua batang baru seringgit. Kowteow goreng seringgit, air balang lima puluh sen ja. Semua murahlah pada masa itu. Sekolah generasi Z sekarang masih ada lagi guna kupon macam ni?

Dulu pergi sekolah bawa seringgit dah mewah. Mampu beli nasi dan air balang. Sekarang apa yang dapat dengan nilai RM1? Air balang sajalah kot? Masih ada lagi tak anak-anak yang bawa RM 1 ke sekolah?

Peredaran zaman telah berubah seiring dengan teknologi dan ekonomi. Nasi lemak lima puluh sen dua puluh tahun lepas kini seringgit lima puluh sen. Lima tahun sepuluh tahun ke hadapan boleh bayang berapa harga nasi lemak Ketika itu. Inilah yang dikatakan inflasi kenaikan harga.

Masih tunggu lagi tanpa tindakan simpanan yang kalis inflasi? Silakan. Pilihan di tangan anda. Sejarah membuktikan pada tahun 1997, matawang RM telah jatuh nilai sebanyak 50% dalam tempoh 12 bulan sahaja.

Namun emas? Sejak 1,400 tahun lepas hingga hari ini, 1 keping dinar emas masih kekal membeli seekor kambing. Emas, bukan setakat tidak menjadikan kita miskin tetapi menjadikan kuasa beli kita berkekalan selama beribu-ribu tahun.

Tak mampu menabung emas? Emas hanya untuk orang kaya? Oh tidak lagi. Sekarang dah ada platform GAP boleh menabung serendah RM100 sahaja.

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *