Akaun Simpanan Gold Patuh Syariah

Tentu ada di kalangan kita terfikirkan tentang pelaburan emas melalui bank bukan? Apa perkara yang perlu kita ketahui mengenai pelaburan emas melalui institusi bank?

Sesetengah bank tidak menawarkan emas fizikal jika melabur di dalam institusi mereka. Pihak bank hanya menyimpan emas yang dibeli dalam bentuk digital. Nilai emas yang disimpan hanya dicetak di dalam buku akaun pelaburan emas tanpa bersandarkan emas fizikal.

Maknanya, hanya boleh melihat angka nilai pelaburan anda dalam bentuk emas kertas (paper gold) tanpa dapat mengeluarkan emas fizikal di tangan. Konsep begini secara amnya adalah tidak patuh Syariah. Simpan emas dapat digit secara digital.

Tidak dinafikan ada jugak bank yang menawarkan emas fizikal. Tetapi tidak semua bank memberikan jaminan beli balik emas jenamanya. Ada juga yang membeli balik emas jenamanya tetapi bersyaratkan tak boleh buka seal, tak boleh kemek atau calar. Wah! Sedihnya… Banyak pulak cekadak nak jual.

Jika anda ingin mencari pelaburan emas yang patuh syariah dan yang paling mudah, akaun simpanan Gold Accumulation Program (GAP) di Public Gold adalah yang paling mudah jika dibandingkan dengan akaun pelaburan emas di bank atau mana-mana pelaburan emas di syarikat emas yang lain.

Emas di akaun emas GAP disokong oleh simpanan emas fizikal dan disahkan patuh Syariah. Yang best lagi, Public Gold memberikan jaminan pasti beli balik emas jenamanya tak kira emas tersebut patah, kemek atau calar.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *