Simpan Emas Perlu Ada Matlamat Yang Jelas

Simpan emas mesti disusuli dengan MATLAMAT. Tanpa matlamat yang jelas ia seperti memandu tanpa arah. Menyimpan bila rasa nak simpan. Bila ada lebihan duit baharu nak menyimpan. Mindset ini perlu diubah jika nak serius menyimpan dan mengumpul kekayaan. Kita mesti utamakan menyimpan kemudian baru berbelanja.

Kita kena belanja diri sendiri dahulu dengan menyimpan minima 10% hingga 30% daripada pendapatan sebagai simpanan kecemasan, persaraan dan tabungan keluarga.

Orang yang berjaya menyimpan emas kebanyakankerana mereka jelas dengan matlamat dan konsisten menabung secara berterusan.

Contoh matlamat, mahu mengerjakan Haji/Umrah secara berpakej, menyelesaikan hutang, melakukan renovation rumah, dana perkahwinan dan sebagainya.

Apabila matlamat kita jelas, kita secara konsisten akan menyimpan bagi mencapai target yang diimpikan tanpa mengira harga emas naik turun. Bagi penyimpan emas yang berilmu,

Matlamat yang jelas akan memudahkan kita mengenal pasti berapakah jumlah gram emas yang diperlukan dan tempoh masa untuk menjualnya.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *