Perlu Ke Ada Pendapatan Gantian?

Gaji, upah, komisyen dan sebagainya, yang kita dapat selepas kita melaksanakan tugas dipanggil “hard-earned income”. Senang kata, ada kerja ada duit. Tak de kerja? Tarak duit.

Pendapatan sebegini kita boleh dapat selagi kita mampu bekerja. Ini kita panggil pendapatan sementara. Katakan sesuatu terjadi pada kita contohnya kemalangan, hilang upaya, sakit kronik (nauzubillah), kita berpotensi untuk hilang pendapatan ini dengan tiba-tiba sahaja.

Mungkin hari ni, kita suka kerja kita, kita suka officemate kita, kita baik dengan bos kita. Tapi hati manusia berubah gais! Namapun hati manusia.

Sedangkan nak makan apa pun kita boleh tukar fikiran sekelip mata. Tadi nak makan pizza, sampai kedai nak spagethi pula. Berapa banyak pun pendapatan hard earned tak kira lima atau enam angka sekalipun, ia bersifat sementara. Pendapatan aktif akan hilang sekelip mata pada saat kta berhenti kerja. Income kita akan terus menjadi sifar.

Maka… kita perlu ada pendapatan gantian sebagai back up.

Bagi orang yang faham, mereka akan mula mencari pendapatan gantian yang tidak akan terhenti walaupun dia sudah tak mampu bekerja lagi. Inilah kita panggil pendapatan kekal.

Tak kerja pun ada duit masuk dalam akaun setiap bulan. Siapa yang tak nak, kan?

Pendapatan ini kita sebut pendapatan pasif. Salah satu pendapatan pasif yang terbaik adalah menjadi dealer Public Gold. Sebagai dealer Public Gold, ada 10 potensi pendapatan tau. Tak tau? Roger la saya untuk penjelasan lanjut.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *