Kisah Peniaga Terpedaya Beli Emas Palsu

Semua perkara dalam dunia ni perlukan ilmu dan bimbingan. Dan ilmu ni perlulah dari orang yang betul dan berpengalaman. Sebaiknya, anda dapatkanlah bimbingan dari orang yang betul ye jika ingin menabung emas. InsyaaAllah, dealer-dealer di Public Gold terlatih dan mampu memberi bimbingan yang diperlukan.

Tanpa bimbingan, anda akan keliru strategi yang betul baca harga bila masa yang sesuai untuk menjual, apa yang perlu dilakukan untuk mengambil emas anda dan banyak lagi aspek teknikal yang perlu diketahui. Bak kata pepatah, berguru kepalang ajar. Maka, bermulah sekarang dan belajarlah dari orang yang betul.

Jom saya share satu cerita kisah benar mangsa yang terciduk membeli emas palsu:

Pada tahun 2018, ada seorang peniaga wanita kerugian RM219,000 selepas terpedaya membeli emas palsu daripada dua lelaki yang mendakwa kononnya memiliki kilang emas. Mangsa yang berasal dari Perak telah membeli jongkong emas seberat 12.7 kilogram (kg) dengan harga RM273,000.

Lebih suku juta kerugian yang perlu ditanggung oleh mangsa. Menurut mangsa, pembelian emas berkenaan tidak mempunyai resit bayaran atau dokumen perjanjian, tetapi hanya melalui serahan tangan dan bersaksikan rakan sekampung mangsa. Perghhhh berani betul eh beli benda mahal tanpa sebarang dokumen?

Kawan, emas bukan barang murah. Mana boleh lakukan sebarang transaksi emas tanpa disertakan invois dan dokumen. Anda perlu berhati-hati dan sentiasa memastikan setiap jual beli mempunyai rekod ya! Jika tidak, menyesal tak sudah lah, kawan!

Ada banyak lagi syarikat atau perseorangan di luar sana yang menipu dan memperdayakan mangsa. Justeru, selaku penguna yang bijak, wang kertas perlu pandai memilih. Di Public Gold, semua transaksi disertakan invois dan ada hitam putih. Dan kesemua emas Public Gold mempunyai sijil ketulenan.Nahhhhh, benda boleh beli yang asli, kenapa nak beli yang tiruan, kan?

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu, sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *