Public Gold ada sijil patuh Syariah tak?

PUBLIC GOLD PATUH SYARIAH KE?
‘Public Gold ada sijil patuh Syariah tak?’
‘Risaulah, tak patuh Syariah masuk neraka nanti’
Ini yang selalu kita dengar mengenai pelaburan emas. Sebelum menyimpan di mana-mana platform sila pastikan transaksi adalah disahkan patuh Syariah oleh mana-mana syarikat syariah yang telah diiktiraf. Sebagai umat islam kepatuhan Syariah sangat penting dalam kehidupan. Islam sangat menitik beratkan kepatuhan Syariah dalam apa-apa pelaburan yang ingin diceburi. Kita mahu membawa hart akita ke akhirat juga bukan?
Syarikat Public Gold telah sekian lama menerima pemberian sijil patuh syariah ini oleh Amanie Advisors Sdn. Bhd. yang diketuai oleh Datuk Dr. Mohd Daud Bakar iaitu Pengerusi Majlis Pengawasan Syariah Bank Negara Malaysia. Berikut adalah perjalanan dan perjuangan Public Gold (PG) dalam usaha memastikan transaksi adalah disahkan patuh Syariah.
1. 16 Januari 2017 : PG mendapat sijil patuh syariah (fasa 1). Pengesahan ini adalah untuk pembelian kaedah Outright Purchase, Easy Payment Purchase (EPP) dan buy back (jualan balik).
2. 8 Februari 2017 : PG mendapat sijil patuh syariah semasa Shariah Certification Press Conference diadakan di HQ PG yang terletak di Bayan Lepas, Penang.
3. 11 November 2017 : PG mendapat pengesahan patuh shariah untuk Akaun Emas GAP dan Akaun Silver SAP dalam Seminar Emas dan Shariah anjuran Public Gold.
Maka… Don’t worry, keep saving ya! Tak perlu risau dan perlu ragu-ragu lagi. Sebagai lampiran, saya share gambar sijil patuh syariah Public Gold ya!
Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas
Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *