Emas Aset Kewangan Yang Paling Ampuh

Tak kenal, maka tak cinta. Kenapa emas di katakan logam yang bernilai dan kenapa manusia sukakan emas?

Emas adalah satu satunya aset kewangan yang berdiri sendiri. Ia tidak perlu jaminan sesiapa, ia tidak berkait dengan mana-mana sistem atau rekod kewangan.

Emas telah digunapakai sebagai alat penyimpan nilai yang paling ampuh dalam sejarah manusia disebabkan sifatnya yang tidak boleh dicipta, dan tidak boleh dibinasakan dengan menggunakan apa cara sekalipun. Emas disebut berkali-kali di dalam Al-Quran malah Allah memberikan jaminan bahawa emas akan kekal bernilai sehingga kiamat.

Jumlah emas di mukabumi adalah terhad, jika Tuhan takdirkan sebanyak 100,000 tan emas tertanam di dalam perut bumi, maka jumlah tersebut tu sahaja yang akan wujud dan bertukar tangan di antara manusia. Ini adalah kerana emas tidak boleh diciptakan dan emas merupakan matawang yang paling bertahan sejak beribu-ribu tahun.

Disebabkan faktor nilai emas itu sendiri yang luar biasa, emas adalah satu satunya aset kewangan yang tidak sekali-kali boleh jatuh nilai nya kepada kosong. Ia dianggap duit sebenar sejak zaman berzaman. Ada emas? Ada duit!

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *