Tunggu Duit Lebih Untuk Melabur Emas?

Ramai orang bertangguh untuk mula melabur emas. Bertangguh adalah ‘makanan ruji’ kebanyakan kita. Harga emas turun atau naik kita masih bertangguh.

Jika mengikuti ilmu kewangan Simpanan yang berkesan mesti dipaksa, tak paksa tak jadi. Mindset kena betul. Bila dapat gaji kena paksa diri untuk menyimpan sebahagian duit sebagai simpanan paksa dan lupakan. Kena reward diri dahulu kemudian baharu belanja.

Apa yang kita belanjakan itu membuatkan orang lain lebih kaya. Sebaliknya, apa yang kita simpan itu akan menambah kekayaan pada diri sendiri. Jadi bayar diri sendiri dahulu sebelum bayar orang lain.

Nak simpanan bertahan lama, duit mesti ditukar dalam bentuk emas.
Pakar kewangan, Azizi Ali menyarankan kita menyimpan sekurang-kurangnya 10% pendapatan sebagai dana kecemasan, pelaburan jangka panjang dan perbelanjaan yang penting di masa hadapan.

Oleh itu, anda boleh juga menyimpan 1 gram 1 bulan secara konsisten dalam akaun Emas GAP. Setahun sudah pasti ada 12 gram.
Kalau tunggu duit lebihan hujung bulan baru hendak menyimpan, akhirnya sampai bila-bila kita tak akan menyimpan sebab duit sudah habis dibelanjakan.

Jika anda berminat untuk mendapat bimbingan percuma dan menjadi penyimpan emas yang berilmu sila hubungi saya di www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Jom! Sertai keluarga besar G100 Network!
#PublicGold
#PGG100Network
www.wasap.my/60183912322/NakSimpanEmas

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *